home OC Home
Design voor elke woning

STALEN DEUREN PROJECT SASSENHEIM

DUBBELE STALEN SCHARNIERDEUR

Een heel leuk project van onze stalen binnendeuren lijn waarbij wij een prachtige scheidingswand hebben mogen maken voor een klant in Sassenheim. De klant kwam bij ons met de vraag om de woonkamer te scheiden van de eetkamer. De opening was iets te groot voor alleen een dubbele stalen scharnierdeur. Tijdens het gesprek gas de klant aan dat een symetrische verhouding belangrijk was en er dus niet gewerkt kon worden met 2 kleinere zijpanelen naast de scharnierdeur. Tevens was het wel echt de bedoeling dat de ruimte goed kan worden afgesloten voor geluid en geuren. Tijdens het bezoek aan de showroom hadden wij de klant alle opties laten zien en tevens voorbeelden gegeven van soortgelijke project die wij hadden gedaan. Hierbij hadden wij ook andere opties laten zien zoals bijvoorbeeld met een stalen taatsdeur. De taatsdeur had de voorkeur bij de klant, maar door het verlaagde plafond was dit helaas geen optie.

Bij het samenstellen van het ontwerp en de afwerking had de klant wat twijfels. Eigenlijk wou de klant gaan voor een uniek ontwerp, maar zij waren bang dat dit te druk zou worden. Als alternatief gaven wij aan voor een rustig 3 vlaks ontwerp te gaan, maar dan wel oneffen verdeel, waabij het middelste vlak groter was dan de bovenste twee vlakken. Na kort nadenken was de klant al snel overtuigd van dit ontwerp.

Na het samenstellen van het ontwerp keken wij naar het type deurbeslag. Voor een stalen scharnierdeur zijn kunt u kiezen tussen een loopslot met deurklink of een magneetsluiting met deurhendels. Het grote voordeel van een magneetsluiting is dat je gemakkelijk de deur kunt openduwen zonder een klink naar beneden te duwen. De klant heeft beide opties in onze showroom geprobeerd en uiteindelijk was de keuze gevallen op een mooie magneetsluiting.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.